Hírek, aktualitások

Csökmői kirendeltség nyitva tartás változása

Tisztellt Ügyfeleink!

A Polgári Bank Zrt. Csökmői kirendeltségének a nyitva tartása 2021. május 10-től az alábbiak szerint változik.

Hiteltörlesztési moratórium

Fizetési nehézségek

OBA tájékoztató betéteseknek

Általános tájékoztatás örökösök részére

Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk Önnek segítséget nyújtani, hogy egy haláleset bekövetkezésekor haláleseti kedvezményezettként vagy örökösként minél könnyebben és rövidebb idő alatt intézhesse banki ügyeit.

Körösszakáli kirendeltség nyitva tartás változása

Tisztellt ügyflelink!

A Polgári Bank Zrt. Körösszakáli kirendeltségében a nyitva tartás 2020. november 1-jétől az alábbiak szerint változik.

Genius Loci díj 2020.

A Genius Loci díj 2020. regionális díjazottjaként a Polgári Bank Zrt. elnök-ügyvezetőjének Béke Lászlónénak a képviseletében Szolnokiné Gaál Edit hálózatirányítási vezető és Csatári Antal a Bank Hajdúböszörményi fiókjának fiókigazgatója vettek részt, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Intézményvezetőjének Gyulai Sándornak a kíséretében 2020. október 03-án.

image

Tájékoztató

A bankkártyával végrehajtott konverziós fizetési művelek során alkalmazott árfolyamok közlési formájáról.

Rövidesen forgalomba kerülnek a korszerűbb alapanyagú 100 forintosok

2020. második negyedévében kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni.

Ügyféltájékoztató Azonnali Fizetési Rendszer

Az Azonnali fizetési rendszer (AFR) indulásának időpontja a Magyar Nemzeti Bank 23/2019 (VI.5.) MNB rendelete alapján 2020. március 2. Az AFR bevezetésével a világ számos országához hasonlóan a magyar pénzügyi rendszerben is alkalmazhatóak lesznek az elmúlt években már elérhetővé vált modern kommunikációs csatornák.

ÚJ fiók nyitása Sopronban!

A Polgári Bank Zrt. exkluzív környezetben az ügyfelek bankolási szokásainak megfelelő és kényelmüket valamint rugalmas ügyfélkiszolgálást biztosító fiók nyitása mellett döntött Sopronban!

image

EXIM díjátadó gála 2018

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) intézménypárosa Budapesten rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partner a Polgári Bank Zrt. lett, a díjat Béke Lászlóné elnök-ügyvezető vette át.

image

Béke Lászlóné „PRO URBE Polgár” kitüntetést kapott

Polgár város általános fejlődése, hagyományainak megőrzése, várospolitikai, gazdasági, szakmai területen kifejtett tevékenysége elismeréseként a Polgár Város Képviselő-testülete Béke Lászlónét „PRO URBE Polgár” Emlékérem kitüntetésben részesítette.

image

Újabb adathalász támadássorozat banki ügyfelek ellen

Budapest, 2017. augusztus 8. – Június óta három nagybank ügyfeleitől próbálták megszerezni bizalmas banki adataikat bűnözők, így feltételezhetően célzott adathalász-támadássorozat zajlik a hazai hitelintézetek fogyasztói ellen. A bankok sohasem kérik el ügyfeleik bizalmas adatait e-mailben, SMS-ben vagy levélben. A fogyasztóknak célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot hitelintézetükkel ilyen kísérletek esetén.

Tájékoztató

Tartós Befektetési Számla megszűnéséről és az újrakötés (meghosszabbítás) lehetőségéről.

Internet Bank Biztonsági szint emelés

Tisztelt Ügyfelünk!

A Polgári Bank Zrt az Internet Bank alkalmazás biztonságos használatának és az ügyfelek adatainak védelme  érdekében 2016. szeptember 15-én 22:00 órától az Electra Internet Bank alkalmazás biztonsági szintjét megemeli.

Árfolyamok

Kedvezményes Devizaárfolyam Számlához kapcsolódó devizaügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF338.50341.23343.96
EUR361.29364.20367.11
USD310.74313.25315.76
GBP428.75432.21435.67
DKK48.5648.9549.34
CZK14.0814.1914.30
NOK37.1537.4537.75
PLN78.4279.0579.68
SEK36.1336.4236.71

Frissítve: 2021.10.22 verzió: 1

Valutaárfolyamok Devizaügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF330.99341.23351.47
EUR355.09364.20373.31
USD305.42313.25321.08
GBP419.24432.21445.18

Frissítve: 2021.10.22 verzió: 1

Devizaárfolyamok Hitelügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF336.81341.23345.68
EUR359.48364.20368.95

Frissítve: 2021.10.22 verzió: 1

Fizetési nehézségek

image

FIZETÉSI NEHÉZSÉGEI AKADTAK?

A POLGÁRI BANK SZEMÉLYRE SZABOTT MEGOLDÁSOKKAL SEGÍT, HOGY HAVI TÖRLESZTÉSI TERHEI NE OKOZZANAK GONDOT ÖNNEK!

A Polgári Bank célja, hogy a hiteltörlesztésükben nehézségekkel küzdő ügyfeleinek olyan lehetőségeket és testre szabott megoldásokat kínáljon, amelyek révén a törlesztőrészletek nagysága ügyfelei megváltozott egyéni élethelyzetéhez és anyagi lehetőségeihez igazodik, akik ezáltal képessé válnak arra, hogy hitelüket a továbbiakban folyamatosan törlesszék.

Annak érdekében, hogy mindkét fél számára leginkább megfelelő, személyre szabott fizetéskönnyítő megoldást dolgozhassunk ki, minden ügyfélnél megvizsgáljuk, hogy hogyan lehet a hitelt úgy átalakítani, hogy az ügyfél számára a legkedvezőbb módon megfizethető és vállalható törlesztőrészletet eredményezzen – figyelembe véve természetesen a kölcsönfelvevők élethelyzetét, a meglévő kölcsön típusát, jellemzőit, tulajdonságait. Ehhez azonban elengedhetetlen az ÖN teljeskörű együttműködése a Bankkal.

A Bank mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse Önt a fizetési nehézségeinek megoldásában, alapvető érdekünk a kölcsönös és jól működő partneri kapcsolat fenntartása.

Mit kell tennem?

Nagyon fontos, hogy Ön pontosan és teljeskörűen tisztában legyen saját pénzügyi helyzetével. Kérjük, mielőtt felveszi velünk a kapcsolatot, gondolja végig a következőket:

Milyen a jelenlegi pénzügyi helyzete, és mi az oka a nehézségeinek?

 • Írja össze bevételeit és kiadásait, hogy átlássa jelenlegi pénzügyi helyzetét, mely azért is fontos, hogy fel tudja mérni, mekkora összeg hiányzik a költségvetéséből és eldöntheti melyik kiadása kevésbe fontos.
 • Fontos, hogy tisztában legyen vele, miért változott meg a korábbi anyagi helyzete, ez határozza meg a probléma mértékét és a lehetséges megoldásokat.
  • Lecsökkent a jövedelme?
  • Tartós munkaképtelenség (pl.baleset, betegség)?
  • Elvesztette a munkahelyét?
  • Nagyobb váratlan kiadás?

Milyen mértékű a fizetési nehézség?

ÁTMENETI FIZETÉSI NEHÉZSÉG

TARTÓS FIZETÉSI NEHÉZSÉG

A fizetési nehézség átmeneti ha legfeljebb 6 hónapig tart és esetleg csak kisebb összegekben vagy egyáltalán nem tudja fizetni a törlesztő részletét.

A fizetési nehézség tartós, ha várhatóan fél évnél tovább tart és nagy valószínűséggel nem lesz képes fizetni a törlesztőrészleteit.

Ennek okai lehetnek:

 • betegség
 • baleset
 • váratlan nagyobb kiadás
 • jövedelem csökkenés

Ennek okai lehetnek:

 • munkahely elvesztése
 • hosszabb orvosi kezelés
 • válás, haláleset
 • természeti katasztrófa
 • tartós bevételkieséssel járó egyéb esemény (pl.COVID-19 világjárvány hatása)

Az alábbiakban részletezett fizetéskönnyítési lehetőségek azon ügyletek esetén igényelhetők, amelyek nem állnak felmondás alatt. A fizetéskönnyítési konstrukciókat azok az ügyfelek is igénybe vehetik, akiknek nincs hátralékos tartozásuk és azok is, akiknek hátralékuk van, de hitelszerződésük még nem került felmondásra.

Az érintett termékek csoportjai:

 • Lakossági jelzálog típusú hitelek esetén:
  • Lakáscélú és szabadfelhasználású piaci kamatozású jelzáloghitelek
 • Fogyasztási hitelek esetén:
  • Személyi kölcsönök

Hogyan segíthetünk Önnek, ha fizetési nehézségei adódnak?

A kölcsön futamidejének hosszabbítása ( prolongálás):

Prolongálás során a hitel eredeti futamideje meghosszabbításra kerül amennyiben az adós az adott konstrukcióban lehetséges maximális futamidőt a szerződéskötéskor nem használta ki – azaz a fennálló hiteltartozást hosszabb időszak alatt fizetheti vissza, ezáltal lecsökken az Ön által fizetendő havi törlesztőrészlet összege.

A futamidő hosszabbítás során számolni kell azzal is, hogy az alacsonyabb törlesztőrészletek miatt a fizetési kötelezettség időben elhúzódik, és összességében megnő a visszafizetendő összeg.

Fontos, hogy a választott futamidő úgy kerüljön kiválasztásra, hogy a havi törlesztőrészlet az Ön pénzügyi lehetőségei alapján biztonsággal teljesíthető legyen.

A kölcsön végső lejárati idejének maximum 5 évvel történő meghosszabbítása:

Futamidő hosszabbítására akkor van lehetőség, ha a kölcsön teljes futamideje a hosszabbítás után is maximum 5 évvel haladja meg az adott konstrukció maximális futamidejét.

Amennyiben 5 évnél hosszabb a prolongálás mértéke, akkor a hitelszereplők (adós, adóstárs) életkorára vonatkozó kritériumnak is teljesülnie kell úgy, hogy a lejáratkori életkor legalább egy Adós tekintetében nem haladja meg a 70. életévet.

A hitel eredeti futamidejének meghosszabbítása minden esetben szerződésmódosítással jár, ennek banki díját a jelen fizetéskönnyítési eljárás keretében a Hitelintézet elengedi.

Türelmi idő:

A lejáraton belüli törlesztés átütemezés esetében maximum 6 hónap türelmi idő engedélyezhető, mely esetben csak a kamatot (és – amennyiben van – kezelési költséget) kell fizetniük a havi törlesztőrészletben.

A hitel türelmi időssé alakítása minden esetben szerződésmódosítással jár, ennek banki díját a jelen fizetéskönnyítési eljárás keretében a Hitelintézet elengedi.

Türelmi idő igénybevétel e futamidő hosszabbítással:

Amennyiben Ön nem tudja vállalni a türelmi idő lejáratát követően megemelkedő törlesztőrészlet teljesítését, akkor a közbenső türelmi idő beiktatásával egyidejűleg futamidő hosszabbítás is kérhető.

Fontos, hogy az új futamidő úgy kerüljön meghatározásra, hogy a havi törlesztőrészlet az Ön pénzügyi lehetőségei alapján biztonsággal teljesíthető legyen!

Amennyiben 5 évnél hosszabb a prolongálás mértéke, akkor a hitelszereplők (adós, adóstárs) életkorára vonatkozó kritériumnak is teljesülnie kell úgy, hogy a lejáratkori életkor legalább egy Adós tekintetében nem haladja meg a 70. életévet.

A hitel eredeti futamidejének meghosszabbítása és a türelmi idő biztosítása minden esetben szerződésmódosítással jár, ennek banki díját a jelen fizetéskönnyítési eljárás keretében a Hitelintézet elengedi. 

Fizetési ha lasztás engedélyezése:

A fizetés teljes felfüggesztése (sem kamat, sem tőkefizetés nem történik) maximum 6 hónapos időszakra kérhető.

A fizetéskönnyítés időszakának lejártával a törlesztőrészletek meg nem fizetett kamat és díj részei hozzáadódnak a hitel tőke összegéhez. Ezt azonban nem egyösszegben kell megfizetnie, hanem a futamidő fennmaradó részében fizetendő törlesztőrészletekbe kerülnek beépítésre.

A fizetéskönnyítési időszakot követően a futamidő olyan mértékben kerül meghosszabbításra, hogy a törlesztés felfüggesztését követően megállapított törlesztőrészlet nem lehet nagyobb, mint az eredeti. Fontos, hogy az új futamidő úgy kerüljön meghatározásra, hogy a havi törlesztőrészlet az Ön pénzügyi lehetőségei alapján biztonsággal teljesíthető legyen!

A hitel eredeti futamidejének meghosszabbítása és a törlesztés felfüggesztésének biztosítása minden esetben szerződésmódosítással jár, ennek banki díját a jelen fizetéskönnyítési program keretében a Hitelintézet elengedi.

A fentiekben felsorolt fizetéskönnyítési megoldások az alábbi lakossági termékek körében vehetőek igénybe:

 • PB Személyi kölcsön
 • PB forint alapú szabadfelhasználású jelzálogkölcsönök
 • PB Lakáscélú kölcsönök

A fizetéskönnyítési konstrukciókat azok az ügyfelek is igénybe vehetik, akiknek nincs hátralékos tartozásuk és azok is, akiknek hátralékuk van, de kölcsönszerződésük még nem került felmondásra.

Amennyiben fennálló hátralékkal rendelkezik:

Amennyiben a fizetéskönnyítéssel érintett kölcsönnel kapcsolatosan késedelme áll fenn, úgy az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • a hátralék kérelemmel egyidőben történő rendezése, vagy
 • a felhalmozott késedelem tőkésítése.

A felhalmozott késedelem tőkésítése során a kölcsönszerződésből eredően esedékessé vált, de meg nem fizetett tartozás összege a hiteltőke összegéhez kerül hozzáadásra, így a hitelszámlán fennálló késedelem megszűnik, a tőke összege növekszik. A tőkésítés alapján, a hitelszámlán fennálló lejárt tartozást nem egyösszegben kell megfizetni, hanem a futamidő fennmaradó részében fizetendő törlesztőrészletekbe épül be. Emiatt a tőkésítést követően a havi törlesztőrészlet megemelkedik, mely a futamidő hosszabbításával csökkenthető.

Díjak, költségek:

A fizetéskönnyítésre vonatkozó konstrukciók ügyletenkénti beállítása csak szerződésmódosítással valósulhat meg, melyet minden, eredeti szerződés is aláíró ügyletszereplőnek alá kell írni! Ennek a szerződésmódosításnak a költségét a Hitelintézet elengedi.

Hogyan kell igényelnem a fizetéskönnyítési eljárást?

Töltse le az alábbi igénylési dokumentumokat:

Tájékoztatók:

Töltse ki a fenti nyomtatványokat és a bírálathoz szükséges iratokat küldje meg elektronikusan a fizeteskonnyites@polgaribank.hu e-mail címre, hogy mielőbb segíthessünk problémája megoldásában! Amennyiben az elektronikus dokumentum küldés problémát okoz Önnek abban az esetben kérelmét benyújthatja a lakóhelye szerint illetékes bankfiókunkban is!

A jelenlegi rendkívüli járványhelyzetre tekintettel kérjük ügyfeleinket, hogy a kérelem benyújtása kapcsán lehetőség szerint az elektronikus csatornát vegyék igénybe!

A fizetési nehézségekről és a lehetséges megoldásokról további információkat a Magyar Nemzeti Bank Honlapján talál!

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing#fizetesi-nehezsegek

Bízunk benne, hogy fizetési problémáira sikerül az Ön közreműködésével megoldást találnunk!
Kérjük Önt, hogy a pénzügyeit illetően a lehető legkörültekintőbben mérlegelje az egyes konstrukciókban való részvételt és döntését felelősen hozza meg! 

A tájékoztatóban bemutatott, rendelkezésre álló lehetőségekkel élve megelőzhetővé vállhatnak azon lépések, amelyeket a Bank a fennálló hátralékos tartozás miatt, a szerződés keretében kénytelen lenne megtenni. Ilyen például a szerződés felmondása vagy a fedezetül szolgáló ingatlan kényszerértékesítése.

Kérjen segítséget szakértő kollégáinktól telefonon:

Hívja a +36 80 342 438 telefonszámot, ahol kollégáink egyeztetnek Önnel fizetési nehézségeiről, és a probléma lehetséges megoldásáról.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hitelintézet a hitelbírálat jogát fenntartja!