Hírek, aktualitások

Tájékoztató

Ügyfélforgalmi nyitva tartásra vonatkozó tájékoztatás

Tájékoztató

A bankkártyával végrehajtott konverziós fizetési művelek során alkalmazott árfolyamok közlési formájáról.

Köszönjük a Polgári Bank Zrt. dolgozóinak a kitartást!

A Polgári Bank kimondhatatlanul büszke minden kollégájára, akik ebben a kialakult kritikus és kihívásokkal teli nehéz helyzetben nap mint nap helytállnak!
Hálásan köszönjük a kitartó munkájukat és kérjük, hogy továbbra is vigyázzanak magukra, a Bank ügyfeleire és egymásra!

Tájékoztató fertőzésveszély elhárítására!

A Polgári Bank Zrt. felelős vállalatként munkatársai és ügyfelei egészségének védelmét is kiemelten fontos feladatnak tartja, a  Bank mindent megtesz a fertőzésveszély elhárítása érdekében.

image

FOGYASZTÓVÉDELEM

Fogyasztóvédelmmel kapcsolatos információk, linkek

Rövidesen forgalomba kerülnek a korszerűbb alapanyagú 100 forintosok

2020. második negyedévében kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni.

Ügyféltájékoztató Azonnali Fizetési Rendszer

Az Azonnali fizetési rendszer (AFR) indulásának időpontja a Magyar Nemzeti Bank 23/2019 (VI.5.) MNB rendelete alapján 2020. március 2. Az AFR bevezetésével a világ számos országához hasonlóan a magyar pénzügyi rendszerben is alkalmazhatóak lesznek az elmúlt években már elérhetővé vált modern kommunikációs csatornák.

OBA tájékoztató betéteseknek

Maci Kórház - Sopron 2019

Soproni Fiókunk kollektívája felhívással fordult a Bank összes dolgozójához, annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél több plüss állatot gyűjtsünk össze és továbbítsuk a „Maci Kórház - Sopron 2019" program részére.

image

Tájékoztató!

BANKSZÜNNAP 2019. november 22. (péntek)

ÚJ fiók nyitása Sopronban!

A Polgári Bank Zrt. exkluzív környezetben az ügyfelek bankolási szokásainak megfelelő és kényelmüket valamint rugalmas ügyfélkiszolgálást biztosító fiók nyitása mellett döntött Sopronban!

image

EXIM díjátadó gála 2018

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) intézménypárosa Budapesten rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partner a Polgári Bank Zrt. lett, a díjat Béke Lászlóné elnök-ügyvezető vette át.

image

Béke Lászlóné „PRO URBE Polgár” kitüntetést kapott

Polgár város általános fejlődése, hagyományainak megőrzése, várospolitikai, gazdasági, szakmai területen kifejtett tevékenysége elismeréseként a Polgár Város Képviselő-testülete Béke Lászlónét „PRO URBE Polgár” Emlékérem kitüntetésben részesítette.

image

Újabb adathalász támadássorozat banki ügyfelek ellen

Budapest, 2017. augusztus 8. – Június óta három nagybank ügyfeleitől próbálták megszerezni bizalmas banki adataikat bűnözők, így feltételezhetően célzott adathalász-támadássorozat zajlik a hazai hitelintézetek fogyasztói ellen. A bankok sohasem kérik el ügyfeleik bizalmas adatait e-mailben, SMS-ben vagy levélben. A fogyasztóknak célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot hitelintézetükkel ilyen kísérletek esetén.

Tájékoztató

Tartós Befektetési Számla megszűnéséről és az újrakötés (meghosszabbítás) lehetőségéről.

Internet Bank Biztonsági szint emelés

Tisztelt Ügyfelünk!

A Polgári Bank Zrt az Internet Bank alkalmazás biztonságos használatának és az ügyfelek adatainak védelme  érdekében 2016. szeptember 15-én 22:00 órától az Electra Internet Bank alkalmazás biztonsági szintjét megemeli.

Árfolyamok

Kedvezményes Devizaárfolyam Számlához kapcsolódó devizaügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF319.68322.26324.84
EUR342.14344.90347.66
USD307.21309.69312.17
GBP383.98387.08390.18
DKK45.8946.2646.63
CZK12.8012.9013.00
NOK31.9332.1932.45
PLN77.7278.3578.98
SEK32.8333.0933.35

Frissítve: 2020.06.02 verzió: 1

Valutaárfolyamok Devizaügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF312.59322.26331.93
EUR336.28344.90353.52
USD301.95309.69317.43
GBP375.47387.08398.69

Frissítve: 2020.06.02 verzió: 1

Devizaárfolyamok Hitelügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF318.08322.26326.46
EUR340.43344.90349.40

Frissítve: 2020.06.02 verzió: 1

ÚMO Agrárfejlesztési hitelprogram

image

Az Agrárfejlesztési Hitelprogram célja a mezőgazdaság versenyképességét, a piacok megőrzését, az innovációt, a jó minőségű termékek előállítását, az energia és költségtakarékos módszerek alkalmazását, a környezetvédelmet elősegítő beruházásokhoz kedvezményes források biztosítása.

Továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen a Darányi Ignác Terv (korábban az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program - ÚMVP) pályázataihoz kapcsolódóan kiegészítő forrás biztosítása a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, 3. hitelcél esetén már nagyvállalatok részére is.

Miért előnyös a cégének az Agrárfejlesztési Hitelprogram?

 • Rendkívül kedvezményes kamatozással, hosszú futamidőre igényelheti.
 • Forrás-kiegészítőként a Termékleírásban megadott jogcímen elnyert támogatáshoz felhasználható.
 • Kezdő vállalkozások is finanszírozhatók.
 • Vállalkozói igazolvány nélkül tevékenykedő őstermelők is igénybe vehetik.

Kiknek ajánljuk az Agrárfejlesztési Hitelt?

Olyan, Magyarországon székhellyel, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (KKV), és a 3. hitelcél esetén KKV-nak nem minősülő vállalkozásoknak is amelyek:

 • egyéni vállalkozás,
 • gazdasági társaság,
 • szövetkezet,
 • európai részvénytársaság

formában működnek. (Az 1. 2. 3. és 5. hitelcél esetén: az 1990. évi V. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti vállalkozói igazolvány nélkül tevékenykedő őstermelők.)

Az Agrárfejlesztési Hitelprogramból finanszírozható beruházások

 1. Mezőgazdasági termékek elsődleges előállítása céljából végrehajtott beruházás
 • Termelési költségek csökkentése,
 • A termelés javítása és átcsoportosítása,
 • Minőségfejlesztés,
 • Természeti környezet megóvása és minőségének javítása,
 • Higiéniai körülmények vagy az állatjólét színvonalának javítása.
 1. Fiatal mezőgazdasági termelők tevékenységének segítése
 • Fiatal mezőgazdasági termelők tevékenységének megkezdéséhez szükséges költségek intézményi kezességvállalással biztosított finanszírozása (alapítási támogatás),
 • Fiatal mezőgazdasági termelők tevékenységének megkezdését követő öt éven belül végrehajtott beruházás elősegítése (mezőgazdasági üzem korszerűsítésére irányuló támogatás).
 1. Projekt kiegészítő hitel az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázatok kiegészítő finanszírozására – az ÚMVP-ben meghirdetett, a következő jogszabályokban szabályozott támogatási jogcímek keretében finanszírozott beruházásokhoz igényelhető:
 • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból önálló, építéssel nem járó gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló miniszteri rendelet;
 • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló miniszteri rendelet;
 • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló miniszteri rendelet;
 • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló miniszteri rendelet;
 • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez nyújtandó támogatásokrészletes feltételeiről szóló miniszteri rendelet;
 • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló miniszteri rendelet
 1. Agrárforrás hitel
 • A verseny- és növekedésre képes vállalkozások tőkehelyzetét erősítő infrastruktúra- és technológiafejlesztésre.
 1. Intézményi kezességvállalással biztosított termőföld vásárlás finanszírozása

Az Agrárfejlesztési Hitelprogram jellemzői:

Kamat mértéke: 3 havi EURIBOR + RKA1 + legfeljebb 3,5%/év

Futamidő: legfeljebb 15 év.

Hitelösszeg: a minimális hitelösszeg 1., 2.2., 3., és 4. hitelcél esetén 5 millió forint, 2.1. és 5. hitelcél esetén 1 millió forint. A maximálisan felvehető hitelösszeg 1., 2.2., 3. és 4. hitelcél esetén 1000 millió forint, 2.1. és 5. hitelcél esetén 50 millió forint.

Saját erő mértéke: A saját erő mértéke a beruházás nettó – vagy amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult bruttó – költségének legalább a 15%-a. A saját erő állhat teljes egészében saját forrásból, vagy saját forrásból és vissza nem térítendő állami támogatásból állhat.

Devizanem: a hitel forintban igényelhető.

További információk:

A termékről bővebb tájékoztatást a www.mfb.hu honlapon, illetve kirendeltségeinkben kaphat.


1RKA: az MFB kamatfelár mértéke, amely 2014-ben 3 %/év. A kamatfelár mértéke évente változó, a kamatfelár mértékét az MFB Zrt. a következő évekre a tárgyévet megelőző év november 30-ig hozza nyilvánosságra.